top of page

БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ "ХАН АСПАРУХ"

Katya Borisova - Owner.jpg

Екатерина Борисова

Основател

Nina Tasheva.jpg

Нина Ташева

Училищен ръководител и преподавател в Сънивейл 2/3 клас

Нина Георгиева Ташева завършва Технически университет-София и  училищна педагогика в Софийски университет "Св. Климент Охридски". 

Работи като научен сътрудник в Българска академия на науките на основен трудов договор до 2011 година.

Като учител с допълнителен трудов договор работи в:

8 СОУ "Васил Левски", София от 1994 до 2005 и 55 СОУ "Петко Каравелов". София от 2005 до 2011 година. През 2011 се премества да живее със семейството си в Калифорния, САЩ.

От 2014 година досега работи в българското училище "Хан Аспарух, Сънивейл. 

През годините преподава български език и литература, история и география в класове от предучилищна възраст до 10 клас, както присъствено, така и онлайн. 

Води групи за обучение по програмата за получаване на сертификат за владеене на български език като втори чужд език.

48413467_10156119337270829_5079680614370639872_n.jpg

Гергана Харалампиева

Административен директор

Казвам се Гергана Харалампиева. Завършила съм УНСС със специалност Икономика и управление на социално-културните дейности. След като се преместих в Калифорния през 2006 г., завърших магистратура по Публична администрация в CSUEB.

В училището съм от самото създаване през 2012, в началото като родител, а от 2014 и като административен директор.

Logo-Prosveten BG.JPG

Даниела Маврова

Оперативен директор 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

Иванка Колева - снимка_edited_edited.PNG

Иванка Колева

Учител в Сънивейл 5/6 клас

Казвам се Иванка Колева. Завършила съм Институт за детски и начални учители - специалност Предучилищна педагогика. Имам 36 години педагогически стаж в България. В училище "Хан Аспарух" работя от 1 септември 2012г.

" Целият ми професионален път е учителски. Според мен, да си учител е призвание. Да преподавам, да творя, да създавам с децата интересни неща - това ми носи радост и удовлетворение. Във всеки момент се стремя да запаля в тях искрица любов към България и българският език. Неделните дни, изпълнени с българска реч ме предизвикват да дам най- доброто от себе си. Убедена съм, че българското училище "Хан Аспарух" е една малка България, където децата се чувстват една общност . Там те учат, споделят и се веселят по български. Това им помага да не забравят българските си корени, и да се гордеят с българския език и традиции."

1907589_10205412569969651_2184684574736001939_n.jpg

Мария Бебелекова

Учител на предучилищна група и по народно пеене

Мария Бебелекова е родена в град Широка Лъка. Любовта си към българската фолклорна песен е наследила от майка си и баба си. Учила е в музикалното фолклорно училище в Широка Лъка и Пловдивската консерватория, след което се завръща в родния си град, където преподава в музикалното училище в продължение на 15 години. Тя е пяла в българския женски хор "Ангелите" за три сезона, има записи и изпълнения и с други ансамбли. В училището преподава от 2016 година като преподавател на предучилищна група и води извънкласните занимания по народно пеене.

Снимка- Тодорка.jpg

Тодорка Александрова

Учител на подготвителна група и 1 клас  в Сънивейл, 2 клас в Конкорд и танцов ръководител

" Една книга, една писалка, едно дете и един учител могат да променят света." Малала Юсафзай

Здравейте, казвам се Димитрина Лучева и много бих искала  да съм учител, който помага на децата да променят света. Повече от 10 години работя с деца в начален етап. Последните две години работя с деца с увреждания към SFUSD. В българското училище " Хан Аспарух", филиал Конкорд преподавам от миналата година. 

Имам син на 10 и котка. В свободното си време обичам да бъда сред природата. 

image0 (2).jpeg

Веселка Ганчев

Учител 3/4 клас Конкорд

Веселка Ганчев е родена в гр. София,България. През 1989г. завършва Софийски университет " Св. Кл. Охридски ", със специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“. През 2003г.  в същия университет завършва следдипломна квалификация  за преподавател по английски език. 

Има  16 години преподавателски  опит в системата на българското образование като преподавател в начално, основно  и средно общообразователно училище (гимназия) на територията на София и София област.

2006г. се премества да живее в  Калифорния ,САЩ

От 2011 г.  има собствен бизнес :следучилищна подготовка  за деца от начален курс.

От  2019 г. по молба на българи в района на Конкорд  започва да дава частни уроци по български език в дома си в Конкорд  .

От 2020 г. преподава българкси език в училище "Хан Аспарух" филиал Конкорд , като продължава и заниманията с ученици от дома си.

96016.JPG

Дима Лучева

Учител 1 клас Конкорд

" Една книга, една писалка, едно дете и един учител могат да променят света." Малала Юсафзай

Здравейте, казвам се Димитрина Лучева и много бих искала  да съм учител, който помага на децата да променят света. Повече от 10 години работя с деца в начален етап. Последните две години работя с деца с увреждания към SFUSD. В българското училище " Хан Аспарух", филиал Конкорд преподавам от миналата година. 

Имам син на 10 и котка. В свободното си време обичам да бъда сред природата. 

Logo-Prosveten BG.JPG

Таня Акс

Учител подготвителна група Конкорд

Таня Акс

bottom of page